Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met monumentale lijstgevel met middenrisaliet in Dordrecht

Woonhuis

Nieuwe Haven 32 A
3311AP Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met monumentale lijstgevel met middenrisaliet

PAND met monumentale lijstgevel (XVIII d) met middenrisaliet. Gesneden deur met bovenlicht, gesneden consoles onder de kroonlijst, Lodewijk XVI. Geprofileerde, hardstenen vensterdorpels, Empire ramen. Stoep met hekken. Aan de lange zijgevel IJzerenbrugstraat een driezijdige erker en schuiframen in de vensters. Interieur: trap en kamerbetimmeringen uit de bouwtijd. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13568
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met monumentale lijstgevel met middenrisaliet in Dordrecht

Hoekpand met lijstgevel

Nieuwe Haven 33
Dordrecht
HOEKPAND Lange IJzerenbrugstraat. Lijstgevel (XVIII b), Lodewijk XIV kroonlijst en consoles. Lijst op de hoeken verkropt. Deuromlijsting, XI..

Pakhuis, zijvleugel van het pakhuis lange ijzerenbrugstraat 10, met lijstgevel

Nieuwe Haven 31
Dordrecht
PAKHUIS, zijvleugel van het pakhuis Lange IJzerenbrugstraat 10, met lijstgevel (XVIII a). Deuromlijsting met pilasters en bovenlicht. Venste..

Pand met lijstgevel met deur met pilasteromlijsting en bovenlicht

Nieuwe Haven 34
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII d) met deur met pilasteromlijsting en bovenlicht. Schuiframen in de tweede verdieping. Kelderraampje in hardstene..

Pand met lijstgevel met hardstenen pui, deur met bovenlicht en gesneden deurkalf

Nieuwe Haven 30
Dordrecht
PAND met lijstgevel (midden XVIII) met hardstenen pui, deur met bovenlicht en gesneden deurkalf. Hekpalen met kettingen. Stoep. Schuifram..

Pand bestaande uit een combinatie trap-halsgevel met klauwstukken en festoenen tegen de trappen en rijk versierde top met oeil-de-boeuf en segmentvorm ..

Nieuwe Haven 36
Dordrecht
PAND bestaande uit een combinatie trap-halsgevel met klauwstukken en festoenen tegen de trappen en rijk versierde top met oeil-de-boeuf en s..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)