Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand, hoog schilddak, bovendeel van een rijkversierde renaissance gevel met speklagen, ontlastingsbogen met sluitstenen in Dordrecht

Woonhuis

Nieuwe Haven 1
3311AP Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 17e eeuw 18e eeuw


Beschrijving van Hoekpand, hoog schilddak, bovendeel van een rijkversierde renaissance gevel met speklagen, ontlastingsbogen met sluitstenen

HOEKPAND Vlak. Door hoog schilddak gedekt huis met aan de Nieuwe Haven bovendeel van een rijkversierde renaissance gevel (XVII a) met speklagen, ontlastingsbogen met sluitstenen (in de meest links toog rijk gebeeldhouwde cartouche) en tussen de vensters maskerconsoles. Sierankers, kroonlijst (XVIII) en schuiframen, stijl XVIII. In het begin dezer eeuw is de gehele onderpui vernieuwd, waarbij het rijkste deel der decoratie (bustes en cartouches) van de beeldhouwer Gielis Hope verloren ging. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13554
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand, hoog schilddak, bovendeel van een rijkversierde renaissance gevel met speklagen, ontlastingsbogen met sluitstenen in Dordrecht

Pand met eenvoudige lijstgevel

Nieuwe Haven 2
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX B). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met eenvoudige lijstgevel

Nieuwe Haven 4
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX c). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met gepleisterde lijstgevel met rijk stucwerk opgesmukt

Nieuwe Haven 6
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX c) met rijk stucwerk opgesmukt. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkun..

Pand met lijstgevel met oorspronkelijke pui

Vlak 6
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XIX c) met oorspronkelijke pui. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met oorspronkelijk trapgevel met in de verdieping korfbogige ontlastingsbogen, waarin vlechtwerk

Vlak 5
Dordrecht
PAND met oorspronkelijk trapgevel (XVII) met in de verdieping korfbogige ontlastingsbogen, waarin vlechtwerk. Speklagen en sierankers. De ge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)