Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot pakhuis ter breedte van twaalf vensterassen, toegankelijk door twee getoogde poorten in Dordrecht

Gebouw

Munt 7
3311EG Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1757


Beschrijving van Groot pakhuis ter breedte van twaalf vensterassen, toegankelijk door twee getoogde poorten

Groot PAKHUIS ter breedte van twaalf vensterassen, toegankelijk door twee getoogde poorten, waarvan de rechter in de sluitsteen het jaartal 1757 draagt. Rechts een klein POORTJE. Enkele vensters met roeden stijl XVIII. Aan de Doelstraat geeft een brede POORT toegang tot het Muntcomplex (zie monumentnr. 13314). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13546
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot pakhuis ter breedte van twaalf vensterassen, toegankelijk door twee getoogde poorten in Dordrecht

Pand aan de achterzijde van de munt

Doelstraat 19
Dordrecht
Pand aan de achterzijde van de Munt. HUIS (XVII) met goede onderpui en schuiframen (stijl XVIII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische ar..

Loge La Flamboyante

Doelstraat 23
Dordrecht
HUIS van alleen parterre (XVII) met Empire schuiframen en driezijdige erker met luiken. Zadeldak, links afgesloten door een puntgevel met vl..

Munt

Munt 1
Dordrecht
Monumentaal GEBOUW (XVIII) van acht vensterassen met in de parterre en de verdieping Empire ramen en in de mezzanino ramen stijl XVIII. Gepr..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Steegoversloot 16
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel, XIX A, met hardstenen plint, waarin spiegels. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van ou..

Pand met eenvoudige lijstgevel met empire ramen

Steegoversloot 12
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel met Empire ramen, XIX A. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner