Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Munt in Dordrecht

Gebouw

Munt 1
3311EG Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Munt

Monumentaal GEBOUW (XVIII) van acht vensterassen met in de parterre en de verdieping Empire ramen en in de mezzanino ramen stijl XVIII. Geprofileerde houten kroonlijst. In het vooruitspringende deel links een zandstenen poortje (ca. 1620) met Dorische halfzuilen, driehoekig fronton waarin wapen van Holland, en op de latei opschrift: "De Munt van Hollant". Rechts een aanbouw met lessenaarsdak. Deurpartij met pilasters en hoofdgestel. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13545
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Munt in Dordrecht

Oostenrijck

Voorstraat 190
Dordrecht
PAND met hoge, monumentale lijstgevel (midden XVIII) voor huis (XVI c). Rococo deurpartij met bovenlicht, bordes met balusterhek en zijhekke..

In den Coninck van Enghelant

Voorstraat 182
Dordrecht
WOONHUIS "In den Coninck van Enghelant". Rijk geornamenteerde renaissance gevel, gedateerd 1626, waarvan de top verdwenen is en bij restaura..

Munt van Holland

Voorstraat 186
Dordrecht
Gebouw met bakstenen gevel van vijf vensterassen. De vensters van de verdieping gevat in geprofileerde, rondbogig gesloten nissen (midden XV..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Voorstraat 196
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (ca. 1800). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand achter brede gepleisterde lijstgevel ter breedte van vier vensters

Voorstraat 198
Dordrecht
PAND achter brede gepleisterde lijstgevel (XIX A) ter breedte van vier vensters. In de kroonlijst rozetten. Gebouw van eenvoudige doch harm..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)