Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met hoge lijstgevel in Dordrecht

Woonhuis

Maartensgat 21
3311CK Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Pand met hoge lijstgevel

PAND met hoge lijstgevel (XVIII d). Gepleisterd. Gebosseerde hoekpilasters, gesneden deurkalf met bovenlicht. De consoles boven de hoekpilasters zijn van elders afkomstig en bij de restauratie (ca. 1961) aangebracht. Ook de schuiframen dateren van deze restauratie. In de hal verfijnd Lodewijk XVI stucwerk met medaillons boven de deuren, waarin de vier jaargetijden. Achterkamer met stuc, Lodewijk XVI en gesneden deurkalven. Boven de POORT naast het huis (no 19) goed gesmeed hek (XVIII). Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13539
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met hoge lijstgevel in Dordrecht

Pand

Hooikade 16
Dordrecht
PAND, waarvan de gevel deel uitmaakt van het buurpand no 15. Pui met sonsoles (Lodewijk XIV). Schilddak. Achtergevel aan het Maartensgat. ..

Pand

Hooikade 15
Dordrecht
PAND, waarvan de gevel deel uitmaakt van het buurpand no 16. Pui met sonsoles (Lodewijk XIV). Schilddak. Achtergevel aan het Maartensgat. ..

Pand met gepleisterde lijstgevel onder schilddak, waarin dakvenster

Hooikade 12
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XVIII) onder schilddak, waarin dakvenster. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oud..

Zakkendragershuisje

Mazelaarsstraat 2
Dordrecht
"Zakkendragershuisje", HUISJE van alleen begane grond met hoog schilddak. Schuiframen stijl XVIII. Bel (1762). Gebouw van algemeen belang w..

Pand met hoog schilddak, achter afgesloten door puntgevel

Maartensgat 5
Dordrecht
PAND met hoog schilddak, achter afgesloten door puntgevel (XVII). Voorgevel XIX c. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)