Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudige gevel onder lijst met hoge houten pui en gevelsteen van een vroegere gevel afkomstig: 'in den dorrenboom, 1663' in Dordrecht

Woonhuis

Lange Breestraat 22
3311VK Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1800


Beschrijving van Pand met eenvoudige gevel onder lijst met hoge houten pui en gevelsteen van een vroegere gevel afkomstig: 'in den dorrenboom, 1663'

PAND met eenvoudige gevel onder lijst (ca. 1800) met hoge houten pui en gevelsteen van een vroegere gevel afkomstig: "In den Dorrenboom, 1663". Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13532
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudige gevel onder lijst met hoge houten pui en gevelsteen van een vroegere gevel afkomstig: 'in den dorrenboom, 1663' in Dordrecht

Hoekpand met trapgevel

Lange Breestraat 30
Dordrecht
HOEKPAND Hilstraat. Trapgevel, gedateerd in de sluitsteen van een getoogd poortje in de parterre: 1690. Geblokte togen, geprofileerde waterl..

Pand met Dordtse trapgevel met kopjes en sierankers

Lange Breestraat 48
Dordrecht
PAND met Dordtse trapgevel (XVII a) met kopjes en sierankers. Roedenverdeling stijl XVIII. Goede onderpui (XVIII). Fraai gebouw van eenvoud..

Pand met tot puntgevel gewijzigde, Dordtse trapgevel met mooie sierankers

Grote Spuistraat 30
Dordrecht
PAND met tot puntgevel gewijzigde, Dordtse trapgevel (XVII d) met mooie sierankers. Ramen met roedenverdeling in stijl XVIII. Fraai gebouw ..

Pand met klokgevel met zijvoluten

Grote Spuistraat 31
Dordrecht
PAND met klokgevel met zijvoluten (XVIII). Zoldervenster met roedenverdeling in stijl XVIII. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische a..

Pand met lijstgevel met schuiframen in stijl

Grote Spuistraat 25
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVII) met schuiframen in stijl XVIII. Goede pui. Tweelichtvensters. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuu..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)