Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met statige bakstenen halsgevel gedateerd 1658 in Dordrecht

Gebouw

Kuipershaven 18
3311AL Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1658


Beschrijving van Pand met statige bakstenen halsgevel gedateerd 1658

PAND met statige bakstenen halsgevel (overgangstype klokgevel), gedateerd 1658. Drie vensterassen breed, hoogte: souterrain, parterre, twee verdiepingen en zolderverdieping. De onder een geprofileerde natuurstenen lijst een weinig naar voren springende onderpui heeft in het souterrain twee getoogde poortjes met blokken in de omlijsting en in de parterre vijf vensters. Het daarboven gelegen deel van de gevel wordt geleed door vier pilasters van de kolossale orde met jonische kapitelen en heeft bakstenen vleugelstukken, waarin oeil's-de-boeuf, guirlandes tegen de zijkanten en als bekroning een segmentvormig fronton. Onder de hijsbalk een mooi gesneden satire-caryatide. Alle vensters hebben oude kozijnen en roedenverdeling. Top gerestaureerd. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13516
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met statige bakstenen halsgevel gedateerd 1658 in Dordrecht

Pand met eenvoudige puntgevel met vlechtingen en oude kozijnen met luiken

Kuipershaven 19
Dordrecht
PAND met eenvoudige puntgevel met vlechtingen (XVIII ?) en oude kozijnen met luiken. Hijsnok. Pui enigszins gewijzigd. Gebouw van eenvoudig..

Rheims

Kuipershaven 16
Dordrecht
Pand met eenvoudige lijstgevel, PAKHUIS "Rheims" met hoge natuurstenen plint. Gevel beklampt en gewijzigd XIX. Schilddak. Gebouw van eenvou..

Pakhuis met puntgevel met geprofileerde zij-afdekstukken parterre met drie verdiepingen en twee zolderverdiepingen

Kuipershaven 20
Dordrecht
PAKHUIS met puntgevel met geprofileerde zij-afdekstukken (XVIII), parterre met drie verdiepingen en twee zolderverdiepingen. Originele tweel..

Pakhuis met puntgevel met geprofileerde zij-afdekstukken

Kuipershaven 22
Dordrecht
PAKHUIS met puntgevel met geprofileerde zij-afdekstukken (XVIII). Tweelichten met roeden (XVIII A). Achterzijde puntgevel. Fraai gebouw va..

Pakhuis met puntgevel met geprofileerde zij-afdekstukken

Kuipershaven 24
Dordrecht
PAKHUIS met puntgevel met geprofileerde zij-afdekstukken (XVIII). Tweelichten met roeden (XVIII A). Achterzijde puntgevel. Fraai gebouw va..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)