Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landhuis Weizigt in Dordrecht

Kasteel Buitenplaats

Van Baerleplantsoen 26
3314BH Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1794


Beschrijving van Landhuis Weizigt

Huis "Weizigt". Statig LANDHUIS, gedateerd in de verkropte kroonlijst 1794. Breedte vijf, diepte drie vensterassen. Hoog schilddak. De voorgevel heeft bakstenen hoekpilasters en een middenrisaliet, waarin deuromlijsting met pilasters en gesneden hoofdgestel. Schuiframen stijl XVIII d met gewijzigde onderstukken. Hoge, brede stoep met hekken. Aan de achterzijde uitgebreid XIX B en later. Fraaie Empire orangerie links van het huis in steen met houten pilasters. In het park oude kastanjes en eiken. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13513
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landhuis Weizigt in Dordrecht

Koetshuis van de buitenplaats Weizigt

Van Baerleplantsoen 30
Dordrecht
Inleiding In 1886 gebouwd KOETSHUIS met paardenstallen, koetsenstalling, diverse werkruimten en een dienstwoning. Het koetshuis is gebouwd ..

Woonhuis met garage

Singel 312
Dordrecht
Inleiding Het WOONHUIS van het type HERENHUIS met aangebouwde garage werd vlak voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd in opdracht van de bankd..

Tuinhuisje

Singel 312
Dordrecht
Inleiding Het TUINHUISJE werd vlak voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd in opdracht van de bankdirecteur Van Gijn, door een Dordtse aannemer..

Ensemble van zeven herenhuizen in de stijl van het eclecticisme

Singel 276
Dordrecht
Inleiding Ensemble van zeven HERENHUIZEN uit 1885 in de stijl van het Eclecticisme. De woningen waren bedoeld voor medisch specialisten die..

Toegangshek van villa

Singel 268
Dordrecht
Inleiding Een in de negentiende-eeuwse schil van Dordrecht gesitueerd, vrijstaand WOONHUIS van het type villa, met TOEGANGSHEK. De villa is..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)