Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Beverschaap in Dordrecht

Woonhuis

Korte Engelenburgerkade 18
3311CG Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 17e eeuw


Beschrijving van Beverschaap

HUIS "Beverschaap". Statige pilastergevel ter breedte van vijf vensterassen in klassicistische barok, XVII c. Middenrisaliet met fronton. Boven de parterrevensters festoenen. Voordeuromlijsting met vruchtenslingers en consoles. Op het bovenlicht van de deur een meerman en meerwijf, elkaar omarmend. Oude deur. Schuiframen Empire. Stoep met balusterhek. Schilddak. Bij de restauratie ca. 1960 diende de achtergevel vernieuwd te worden. Fraai gebouw van algemeen belang wegens bijzondere oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13507
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Beverschaap in Dordrecht

Pand met lijstgevel met kroonlijst

Korte Engelenburgerkade 20
Dordrecht
PAND met lijstgevel met kroonlijst op gesneden Lodewijk XIV consoles, gedateerd in het fries 1727. Gesneden deurkalf en gesneden middenstijl..

Neurenberg

Korte Engelenburgerkade 12
Dordrecht
PAKHUIS met gepleisterde lijstgevel, vrijwel identiek met no 6-10 doch een weinig lager. Schilddak. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmon..

Pakhuis met bakstenen lijstgevel

Korte Engelenburgerkade 22
Dordrecht
PAKHUIS met bakstenen lijstgevel. Aan de voorzijde schilddak. Aan de achterzijde gemeenschappelijk schilddak met nr 16. Fraai gebouw van ..

Pakhuis met gepleisterde lijstgevel, gelijkend op nr 14

Korte Engelenburgerkade 24
Dordrecht
PAKHUIS met gepleisterde lijstgevel, gelijkend op nr 14. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige wa..

Engeland

Korte Engelenburgerkade 6
Dordrecht
PAKHUIS met eenvoudige bakstenen lijstgevel (XVII). In het souterrain getoogd poortje met geblokte omlijsting. Schilddak. Fraai gebouw van ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)