Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Catharijnepoort in Dordrecht

Militair Object

Hooikade 1
3311CD Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1652


Beschrijving van Catharijnepoort

Catharijnepoort. Eenvoudige POORT-doorgang tussen gebosseerde pilasters met hoofdgestel. In de poortboog sluitsteen met masker. Het fries gedateerd: anno 1652. Geheel in natuursteen uitgevoerd. Sierlijk schilddak. De landzijde, in baksteen, is zeer eenvoudig uitgevoerd. Fraai gebouw van algemeen belang wegens bijzondere oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13489
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Catharijnepoort

De Catharijnepoort in de Zuid-Hollandse stad Dordrecht is gelegen aan de Hooikade aan de Oude Maas. De oude, monumentale stadspoort uit 1652 is een van de twee (naast de Groothoofdspoort) overgebleven stadspoorten.Monumenten in de buurt van Catharijnepoort in Dordrecht

Rusland

Korte Engelenburgerkade 2
Dordrecht
PAKHUIS "Rusland" (XVII) met bakstenen lijstgevel en hoog schilddak. Goede achtergevel aan het water. Fraai gebouw van algemeen belang weg..

Hoekpand Maartensgat. Groot woonhuis

Korte Engelenburgerkade 5
Dordrecht
HOEKPAND Maartensgat. Groot woonhuis uit XVIII B. Omlopend schilddak, gewijzigd. Voorgevel: deuromlijsting met pilasters en twee Lodewijk XV..

Engeland

Korte Engelenburgerkade 6
Dordrecht
PAKHUIS met eenvoudige bakstenen lijstgevel (XVII). In het souterrain getoogd poortje met geblokte omlijsting. Schilddak. Fraai gebouw van ..

Gepleisterde lijstgevel voor huis met schilddak

Hooikade 5
Dordrecht
Gepleisterde lijstgevel (XVIII) voor HUIS met schilddak. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met curieuze, gepleisterde laat empire gevel met rijke bewerkte kroonlijst, door consoles gedragen

Maartensgat 1
Dordrecht
PAND met curieuze, gepleisterde laat Empire gevel met rijke bewerkte kroonlijst, door consoles gedragen (ca. 1850). Balkon met hek, waarin g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)