Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Statig patriciershuis van parterre en verdieping in Dordrecht

Woonhuis

Hoogt 14
3311WK Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw 1775 laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Statig patriciershuis van parterre en verdieping

Statig PATRICIERSHUIS (XVIII d) van parterre en verdieping. Voorgevel met middenrisaliet waarboven een driehoekig fronton met oeil-de-boeuf. Deur met bovenvenster in hardstenen omlijsting met Lodewijk XVI versiering. Gesneden trumeau en bovenlicht. Smeedijzeren raamhekje. Onder de hardstenen vensterbanken consoles. Stoep met stoeppalen. Tegen de zijgevel erkervormige uitbouw. Empire ramen, omlopend schilddak. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. Zie tevens de overwegingen bij het Koninklijk besluit no 10 van 3 juli 1971 inzake de plaatsing op de vastgestelde lijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13484
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Statig patriciershuis van parterre en verdieping in Dordrecht

Hotel Dordrecht

Achterhakkers 72
Dordrecht
Inleiding WOONHUIS gebouwd in 1898 in de toen gangbare Neo-Hollandse Renaissance stijl. Het met de voorgevel op de Kalkhaven gerichte heren..

Dubbele gietijzeren draaibrug

Binnen Kalkhaven
Dordrecht
Dubbele gietijzeren DRAAIBRUG (1890) over de toegang tot de Kalkhaven tussen Draai en Binnenkalkhaven. Gietijzeren brugleuningen. Op de bru..

Kantine biscuitfabriek Victoria

Hoge Bakstraat 44
Dordrecht
Inleiding KANTINE bij de N.V. Biscuitfabriek 'Victoria', in 1941 gebouwd naar ontwerp van architect D. Roosenburg in de trant van het Tradi..

De Rozenhof (Blok B)

Rozenhof 1
Dordrecht
Inleiding Halve maanvormig aangelegd ensemble HERENHUIZEN deel uitmakend van het complex de Rozenhof, met nummers 1 t/m 19 uit 1898 en woni..

Dogcakes Fabriek

Achterhakkers 17
Dordrecht
Inleiding Het brede, met de voorgevel evenwijdig aan de weg staande, op de Kalkhaven georiƫnteerde FABRIEKSGEBOUW is gebouwd als onderkome..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)