Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Lam in Dordrecht

Gebouw

Hoge Nieuwstraat 37
3311AH Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 18e eeuw 1706 (poortje)


Beschrijving van Het Lam

PAKHUIS "Het Lam". Brede gevel, bestaande uit een gedeelte onder een kroonlijst en een gedeelte met hoge puntgevel waarop windvaan (XVIII a). Hijsluik met fronton. In de gevel twee rondbogige poortjes, op een waarvan 1706, op de andere een lam. Aan de Binnen Walevest (nr 40-46) monumentale achtergevels; een brede gevel tussen twee smallere gedekt door kroonlijsten. Oorspronkelijk brouwerij. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13461
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Lam in Dordrecht

Pand met puntgevel met vlechtingen

Hoge Nieuwstraat 38
Dordrecht
PAND met puntgevel met vlechtingen (XVIII ?). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met in tot puntgevel gewijzigde trapgevel

Hoge Nieuwstraat 29
Dordrecht
PAND met in XIX tot puntgevel gewijzigde trapgevel (XVII) met boven de vensters van de verdiepingen geprofileerde geblokte ontlastingsbogen...

Pand met lijstgevel met middenrisaliet

Hoge Nieuwstraat 41
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII) met middenrisaliet. Rococo-deur, schuiframen (XIX). Stoep. In de lagere aanbouw links schuiframen. Fraai gebo..

Pand met eenvoudig lijstgeveltje

Hoge Nieuwstraat 21
Dordrecht
PAND met eenvoudig lijstgeveltje XIX A. In het verdiepingsvenster roedenverdeling in stijl XVIII. Gebouw van eenvoudige doch harmonische ar..

Pand met lijstgeveltje met goed geconserveerde pui en schuiframen

Hoge Nieuwstraat 53
Dordrecht
PAND met lijstgeveltje (XIX b) met goed geconserveerde pui en schuiframen. Vormt met nr 55 een goed geheel. Gebouw van eenvoudige doch har..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)