Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met in tot puntgevel gewijzigde trapgevel in Dordrecht

Woonhuis

Hoge Nieuwstraat 29
3311AH Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e/19e eeuw


Beschrijving van Pand met in tot puntgevel gewijzigde trapgevel

PAND met in XIX tot puntgevel gewijzigde trapgevel (XVII) met boven de vensters van de verdiepingen geprofileerde geblokte ontlastingsbogen. In de toog van het zoldervenster bovendien nog vlechtwerk. Onder de top een waterlijst. Gevelsteen, sierankers, vergaarbak, waarop ster- en klaverblad-versiering. De achtergevel heeft eveneens getoogde vensters met in de verdieping oude kruiskozijnen. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13460
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met in tot puntgevel gewijzigde trapgevel in Dordrecht

Pand met puntgevel met vlechtingen

Hoge Nieuwstraat 38
Dordrecht
PAND met puntgevel met vlechtingen (XVIII ?). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Het Lam

Hoge Nieuwstraat 37
Dordrecht
PAKHUIS "Het Lam". Brede gevel, bestaande uit een gedeelte onder een kroonlijst en een gedeelte met hoge puntgevel waarop windvaan (XVIII a)..

Pand met eenvoudig lijstgeveltje

Hoge Nieuwstraat 21
Dordrecht
PAND met eenvoudig lijstgeveltje XIX A. In het verdiepingsvenster roedenverdeling in stijl XVIII. Gebouw van eenvoudige doch harmonische ar..

Pand met eenvoudig lijstgeveltje

Hoge Nieuwstraat 19
Dordrecht
PAND met eenvoudig lijstgeveltje XIX A. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met eenvoudig lijstgeveltje

Hoge Nieuwstraat 17
Dordrecht
PAND met eenvoudig lijstgeveltje XIX A. Geprofileerde puibalk. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige wa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)