Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis tegen de noordgevel van de Augustijnenkerk in de hoek tussen het schip dezer kerk en de kloostergang. Lijstgevel, late Empire ramen en schilddak. in Dordrecht

Kerkelijk Gebouw

Hof 16
3311XG Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Woonhuis tegen de noordgevel van de Augustijnenkerk in de hoek tussen het schip dezer kerk en de kloostergang. Lijstgevel, late Empire ramen en schilddak.

WOONHUIS (midden XIX) tegen de noordgevel van de Augustijnenkerk in de hoek tussen het schip dezer kerk en de kloostergang. Lijstgevel, late Empire ramen en schilddak. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13442
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis tegen de noordgevel van de Augustijnenkerk in de hoek tussen het schip dezer kerk en de kloostergang. Lijstgevel, late Empire ramen en schilddak. in Dordrecht

Bebouwing aan de west- en noordzijde van de Hof, waaronder de Statenzaal. Panden achter gevels met zadeldaken

Hof 6
Dordrecht
BEBOUWING aan de west- en noordzijde van de Hof, waaronder de Statenzaal. Panden achter gevels (XVIIIa) met zadeldaken. In de gevels venste..

Hoekpand hofstraat

Hof 14
Dordrecht
HOEKPAND Hofstraat. Huis van begane grond en verdieping (XVII a) onder zadeldak, oorspronkelijk tussen trapgevels, waarvan de westelijke doo..

Pakhuis met lijstgevel, oorspronkelijk

Hofstraat 3
Dordrecht
PAKHUIS met lijstgevel, oorspronkelijk XVII. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

De Hof

Hof 5
Dordrecht
De HOF, omgeven door de restanten van het Augustijnenklooster (gesticht 1275 ?, in 1572 in bezit genomen door de stad, grotendeels daterend ..

Woonhuisjes aan de noordzijde van de steeg tussen Voorstraat en Hof, tegenover de Augustijnenkerk

Hof 2
Dordrecht
WOONHUISJES aan de noordzijde van de steeg tussen Voorstraat en Hof, tegenover de Augustijnenkerk. Van waarde voor hun schaal ten opzichte ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)