Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand hofstraat in Dordrecht

Woonhuis

Hof 14
3311XG Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 17e eeuw


Beschrijving van Hoekpand hofstraat

HOEKPAND Hofstraat. Huis van begane grond en verdieping (XVII a) onder zadeldak, oorspronkelijk tussen trapgevels, waarvan de westelijke door de aanbouw van een hoger 19e-eeuws pand verdwenen en de oostelijke tot een puntgevel met rollagen gewijzigd. De puntgevel aan de Hofstraat heeft geprofileerde natuurstenen waterlijsten, geblokte korfbogige ontlastingsbogen, geprofileerde dekplaten overgebleven van de onderste trappen, en fraaie muurankers. Ramen stijl XVIII; de zijgevel aan de Hof heeft korfbogige ontlastingsbogen met sluitstenen en muurankers. Gootlijst met houten consoles. Schuiframen Empire. Op de hoek uitgebouwd secreet. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13441
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand hofstraat in Dordrecht

Pakhuis met lijstgevel, oorspronkelijk

Hofstraat 3
Dordrecht
PAKHUIS met lijstgevel, oorspronkelijk XVII. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Woonhuis tegen de noordgevel van de Augustijnenkerk in de hoek tussen het schip dezer kerk en de kloostergang. Lijstgevel, late Empire ramen en schild ..

Hof 16
Dordrecht
WOONHUIS (midden XIX) tegen de noordgevel van de Augustijnenkerk in de hoek tussen het schip dezer kerk en de kloostergang. Lijstgevel, lat..

Bebouwing aan de west- en noordzijde van de Hof, waaronder de Statenzaal. Panden achter gevels met zadeldaken

Hof 6
Dordrecht
BEBOUWING aan de west- en noordzijde van de Hof, waaronder de Statenzaal. Panden achter gevels (XVIIIa) met zadeldaken. In de gevels venste..

Schoolgebouw ("Gemeenteschool no.2")

Hofstraat 5
Dordrecht
Inleiding SCHOOLGEBOUW ("Gemeenteschool no.2"), in 1913 gebouwd naar ontwerp van Gemeentewerken in de stijl van de Neo-Hollandse Renaissanc..

Pand zonder verdieping, zonder zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en oeil-de-boeuf in gebeeldhouwde omlijsting

Hof 13
Dordrecht
Aansluitend op nummer 12 aan de zuidzijde van de Hof een PAND zonder verdieping begin 18e eeuw, zonder zadeldak, dat aansluit tegen een punt..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)