Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand zonder verdieping, zonder zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en oeil-de-boeuf in gebeeldhouwde omlijsting in Dordrecht

Kerkelijk Gebouw

Hof 13
3311XG Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: begin 18e eeuw


Beschrijving van Pand zonder verdieping, zonder zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en oeil-de-boeuf in gebeeldhouwde omlijsting

Aansluitend op nummer 12 aan de zuidzijde van de Hof een PAND zonder verdieping begin 18e eeuw, zonder zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en oeil-de-boeuf in gebeeldhouwde omlijsting. Vensters met zesruitsschuiframen en luiken. Naast de puntgevel van dit pand twee bakstenen pijlers met natuurstenen dekplaten en gebeeldhouwde granaatappels, 18e eeuw. Fraai gebouw van algemeen belang wegens bijzondere oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13440
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand zonder verdieping, zonder zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en oeil-de-boeuf in gebeeldhouwde omlijsting in Dordrecht

Rechts naast de Statenzaal pand met verdieping en schilddak

Hof 12
Dordrecht
Rechts naast de Statenzaal een 18e-eeuws PAND met verdieping en schilddak. Vensters met kleine roedenverdeling Gebouw van eenvoudige doch h..

Statenzaal

Hof 10
Dordrecht
a. Rechthoekig laat-middeleeuws PAND, gebouwd na 1512, oorspronkelijk behoord hebbend tot het Augustijnenklooster, in 1575 ingericht tot Doe..

Pakhuis met lijstgevel, oorspronkelijk

Hofstraat 3
Dordrecht
PAKHUIS met lijstgevel, oorspronkelijk XVII. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand, rechts van de poort naar de steegoversloot, toegankelijk onder deze poort

Hof 9
Dordrecht
PAND, rechts van de poort naar de Steegoversloot, toegankelijk onder deze poort. Pand (XVIII) onder zadeldak. Fraai geprofileerde, houten k..

In de poort, die tot de eigenlijke Hof toegang geeft, een Bentheimerstenen, gebosseerd poortje

Hofpoort
Dordrecht
In de poort, die tot de eigenlijke Hof toegang geeft, een Bentheimerstenen, gebosseerd POORTJE (XVII A). Gebouw van algemeen belang wegens ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)