Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bebouwing aan de west- en noordzijde van de Hof, waaronder de Statenzaal. Panden achter gevels met zadeldaken in Dordrecht

Kerkelijk Gebouw

Hof 6
3311XG Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Bebouwing aan de west- en noordzijde van de Hof, waaronder de Statenzaal. Panden achter gevels met zadeldaken

BEBOUWING aan de west- en noordzijde van de Hof, waaronder de Statenzaal. Panden achter gevels (XVIIIa) met zadeldaken. In de gevels vensters met roeden stijl XVIII en in de verdieping van de noordvleugel (Statenzaal) kruiskozijnen en luiken (XVIII a). Nr 7 heeft een stoep met smeedijzeren voluutleuningen. In nr. 8 poort naar de Steegoversloot. Inwendig in de Statenzaal balkenzolders en kraagstenen van na de brand in 1512. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13436
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bebouwing aan de west- en noordzijde van de Hof, waaronder de Statenzaal. Panden achter gevels met zadeldaken in Dordrecht

Woonhuis tegen de noordgevel van de Augustijnenkerk in de hoek tussen het schip dezer kerk en de kloostergang. Lijstgevel, late Empire ramen en schild ..

Hof 16
Dordrecht
WOONHUIS (midden XIX) tegen de noordgevel van de Augustijnenkerk in de hoek tussen het schip dezer kerk en de kloostergang. Lijstgevel, lat..

De Hof

Hof 5
Dordrecht
De HOF, omgeven door de restanten van het Augustijnenklooster (gesticht 1275 ?, in 1572 in bezit genomen door de stad, grotendeels daterend ..

Hoekpand hofstraat

Hof 14
Dordrecht
HOEKPAND Hofstraat. Huis van begane grond en verdieping (XVII a) onder zadeldak, oorspronkelijk tussen trapgevels, waarvan de westelijke doo..

Woonhuis, dat mogelijk is gebouwd als kantoorwoning

Steegoversloot 29
Dordrecht
Inleiding Uit 1895 daterend woonhuis, dat mogelijk is gebouwd als KANTOORWONING, naar ontwerp van de architect W. Stork en vermoedelijk in ..

In de poort, die tot de eigenlijke Hof toegang geeft, een Bentheimerstenen, gebosseerd poortje

Hofpoort
Dordrecht
In de poort, die tot de eigenlijke Hof toegang geeft, een Bentheimerstenen, gebosseerd POORTJE (XVII A). Gebouw van algemeen belang wegens ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)