Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met tot puntgevel gewijzigde geverfde trapgevel met in de togen boven de verdiepingsvensters geslepen vlechtwerk, in de top muurankers en gevelsteen boven de puibalk met opschrift en 1645 in Dordrecht

Woonhuis

Grote Spuistraat 13
3311GE Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1645


Beschrijving van Pand met tot puntgevel gewijzigde geverfde trapgevel met in de togen boven de verdiepingsvensters geslepen vlechtwerk, in de top muurankers en gevelsteen boven de puibalk met opschrift en 1645

PAND met tot puntgevel gewijzigde geverfde trapgevel met in de togen boven de verdiepingsvensters geslepen vlechtwerk, in de top muurankers en gevelsteen boven de puibalk met opschrift en 1645. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13422
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met tot puntgevel gewijzigde geverfde trapgevel met in de togen boven de verdiepingsvensters geslepen vlechtwerk, in de top muurankers en gevelsteen boven de puibalk met opschrift en 1645 in Dordrecht

Pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel in Dordtse trant

Grote Spuistraat 11
Dordrecht
PAND met tot puntgevel gewijzigde trapgevel in Dordtse trant. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde.

Pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel met geblokte korfbogen en muurankers in de top

Grote Spuistraat 15
Dordrecht
PAND met tot puntgevel gewijzigde trapgevel (XVII B) met geblokte korfbogen en muurankers in de top. Zoldervenster met roedenverdeling in st..

Pand met gewijzigde trapgevel met in het zoldervenster roedenverdeling stijl

Grote Spuistraat 17
Dordrecht
PAND met gewijzigde trapgevel (XVII ?) met in het zoldervenster roedenverdeling stijl XVIII. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische a..

Pand met twee puntgevels boven moderne etalagepui

Grote Spuistraat 9
Dordrecht
PAND met twee puntgevels (XVII d ?) boven moderne etalagepui. In de linker puntgevel muurankers. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidk..

Pand met Dordtse trapgevel

Grote Spuistraat 21
Dordrecht
PAND met Dordtse trapgevel (XVII B). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)