Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met monumentale lijstgevel in Dordrecht

Woonhuis

Grotekerksplein 4
3311CC Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Pand met monumentale lijstgevel

PAND met monumentale lijstgevel in stijl Lodewijk XVI (XVIII d). Sokkelverdieping bekleed met hardsteen, middenrisaliet met zandsteen. Zandstenen hoekpilasters. Boven de drie assen brede middenrisaliet en driehoekig fronton. De vensters van de verdiepingen dragen hoofdgestellen; boven het middenvenster van de risaliet gebeeldhouwd guirlande-motief. Deur met hoofdgestel en consoles, bovenlicht. Alle vensters hebben schuiframen uit de bouwtijd. Omlopend schilddak. Tegen het rechter deel van de sokkelverdieping een driezijdige erker. Gaaf bewaard. Links naast no 4 eenvoudige lijstgevel (XVIII) met schuiframen. Fraai gebouw van algemeen belang wegens bijzondere oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13415
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met monumentale lijstgevel in Dordrecht

Pand met monumentale lijstgevel van baksteen in klassicistische barok

Grotekerksplein 5
Dordrecht
PAND met monumentale lijstgevel van baksteen (XVII c) in klassicistische barok. De vier vensterassen worden gescheiden door hoge ionische pi..

Tussen de nos 1 en 4 lager pand met zadeldak

Grotekerksplein 2
Dordrecht
Tussen de nos 1 en 4 lager PAND met zadeldak (XVIII B). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met lijstgevel met empire schuiframen

Grotekerksplein 1
Dordrecht
PAND met lijstgevel (ca. 1800) met Empire schuiframen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

In de Groote Wijnberg

Grotekerksbuurt 53
Dordrecht
PAND met lijstgevel met gedateerde kroonlijst 1777. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Fragment van Dordtse trapgevel

Schuitenmakersstraat 25
Dordrecht
Fragment van Dordtse trapgevel (midden XVIII). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)