Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel met houten pui in Dordrecht

Woonhuis

Grotekerksbuurt 82
3311CB Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e/18e eeuw


Beschrijving van Pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel met houten pui

PAND met tot puntgevel gewijzigde trapgevel (XVII) met houten pui (XVIII d). In de verdieping drielichtsvensters (XVIII) en in de top een venster met houten kruiskozijnen. Achtergevel modern. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13410
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met tot puntgevel gewijzigde trapgevel met houten pui in Dordrecht

Pand met gepleisterde lijstgevel

Grotekerksbuurt 86
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel, XIX A, met Empire ramen. Aan de Voorstraathaven gevel van IJsselsteen onder lijst. Ontlastingsbogen boven..

Hoekpand Pelserbrug. Langwerpig huis met tegen de uit moppen opgemetselde zijgevel een achtzijdige traptoren (Pelserbrug 1-3-5). Voorgevel eenvoudige ..

Grotekerksbuurt 80
Dordrecht
De nos 80-92 vormen een goede rij oude gevels, die van belang zijn wegens de situatie van het koor der Grote Kerk. HOEKPAND Pelserbrug. Lan..

Hoekpand Pottenkade-Grote Kerksplein. Langwerpig huis met midden 19e-eeuwse voorgevel, in welks kroonlijst twee halfronde vensters. Zijgevel met muura ..

Grotekerksbuurt 90
Dordrecht
HOEKPAND Pottenkade-Grote Kerksplein. Langwerpig huis (XVII) met midden 19e-eeuwse voorgevel, in welks kroonlijst twee halfronde vensters. Z..

In de Groote Wijnberg

Grotekerksbuurt 53
Dordrecht
PAND met lijstgevel met gedateerde kroonlijst 1777. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pelserbrug, eenvoudige gietijzeren brug, steunend op gietijzeren gecanneleerde pijlers

Pelserbrug
Dordrecht
Eenvoudige gietijzeren BRUG, steunend op gietijzeren gecanneleerde pijlers en daterend uit de 19e eeuw. Oorspronkelijk voorzien van een "oo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)