Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoog gotisch huis van zes vakken diepte met hal van vier vakken waarachter op- en onderkamer van twee vakken in Dordrecht

Woonhuis

Grotekerksbuurt 56
3311CB Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 15e eeuw


Beschrijving van Hoog gotisch huis van zes vakken diepte met hal van vier vakken waarachter op- en onderkamer van twee vakken

Hoog gotisch HUIS (XV c) van zes vakken diepte met hal van vier vakken waarachter op- en onderkamer van twee vakken. Verdieping van dezelfde hoogte als de hal. Voorgevel met spitsboognissen, waarin driepastraceringen, trapgevel. Onderpui gewijzigd XVIII (oorspronkelijk stenen pui ?). Achtergevel balklagen en kap origineel. Fraai gebouw van algemeen belang wegens bijzondere oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13407
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoog gotisch huis van zes vakken diepte met hal van vier vakken waarachter op- en onderkamer van twee vakken in Dordrecht

Huis met puntgevel met vlechtingen

Grotekerksbuurt 54
Dordrecht
HUIS met puntgevel met vlechtingen, XIX, onder schilddak. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met gepleisterde lijstgevel belangrijk voor de situatie van het naburige gotische huis no 58-60

Grotekerksbuurt 50
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIX a), belangrijk voor de situatie van het naburige gotische huis no 58-60. Geprofileerde puibalk, waaron..

Bedrijfspand bevatte oorspronkelijk een kantoor, een pakhuis voor ijzer en een winkel annex toonkamer

Grotekerksbuurt 31
Dordrecht
Inleiding In opdracht van de firma Jacob van Wageningen gebouwde bedrijfspand bevatte oorspronkelijk een KANTOOR, een PAKHUIS voor ijzer en..

Pand met gave lijstgevel hoekpand schuitemakerstraat

Grotekerksbuurt 35
Dordrecht
Pand met gave lijstgevel (XVIII b) HOEKPAND Schuitemakerstraat. Deuromlijsting met gesneden consoles, geprofileerde vensterdorpels, Lodewijk..

Pand met lijstgevel gepleisterd

Grotekerksbuurt 29
Dordrecht
Pand met lijstgevel (XVIII), gepleisterd XIX A. PAKHUIS. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)