Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Langwerpig smal huis met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen. Achtergevel aan de Voorstraathaven: roedenverdeling stijl. Voorgevel vernieuwd in Dordrecht

Woonhuis

Grotekerksbuurt 40
3311CB Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e/18e eeuw


Beschrijving van Langwerpig smal huis met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen. Achtergevel aan de Voorstraathaven: roedenverdeling stijl. Voorgevel vernieuwd

Langwerpig smal HUIS met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen (XVII). Achtergevel aan de Voorstraathaven: roedenverdeling stijl XVIII. Voorgevel vernieuwd XVIII. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13404
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Langwerpig smal huis met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen. Achtergevel aan de Voorstraathaven: roedenverdeling stijl. Voorgevel vernieuwd in Dordrecht

Langgerekt smal huis met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen. Voorgevel beklampt. Goede pui. Gotische houtskelet

Grotekerksbuurt 36
Dordrecht
Langgerekt smal HUIS met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen (XVII). Voorgevel beklampt XIX B. Goede pui (XVIII B). Gotisc..

Woonhuis met aan de voorzijde lijstgevel met pui. Voorgevel met hijsbalk

Grotekerksbuurt 34
Dordrecht
WOONHUIS (XVII) met aan de voorzijde lijstgevel met pui en ramen stijl XVIII. Aan de achterzijde puntgevel met vlechtingen en ramen in stij..

Pand met brede lijstgevel, gedateerd in de verkropte kroonlijst 1715

Grotekerksbuurt 32
Dordrecht
PAND met brede lijstgevel, gedateerd in de verkropte kroonlijst 1715. Deur met bovenlicht en pilasteromlijsting, schuiframen stijl XVIII. S..

Pand met trapgevel met topconsole en verweerde gevelsteen

Grotekerksbuurt 25
Dordrecht
PAND met trapgevel (XVIII) met topconsole en verweerde gevelsteen. Schuiframen. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur e..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Grotekerksbuurt 26
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel, XIX A. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)