Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Langgerekt smal huis met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen. Voorgevel beklampt. Goede pui. Gotische houtskelet in Dordrecht

Woonhuis

Grotekerksbuurt 36
3311CB Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Langgerekt smal huis met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen. Voorgevel beklampt. Goede pui. Gotische houtskelet

Langgerekt smal HUIS met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen (XVII). Voorgevel beklampt XIX B. Goede pui (XVIII B). Gotische houtskelet. Restauratie in voorbereiding. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13403
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Langgerekt smal huis met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen. Voorgevel beklampt. Goede pui. Gotische houtskelet in Dordrecht

Woonhuis met aan de voorzijde lijstgevel met pui. Voorgevel met hijsbalk

Grotekerksbuurt 34
Dordrecht
WOONHUIS (XVII) met aan de voorzijde lijstgevel met pui en ramen stijl XVIII. Aan de achterzijde puntgevel met vlechtingen en ramen in stij..

Langwerpig smal huis met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen. Achtergevel aan de Voorstraathaven: roedenverdeling stijl. Voorgevel v ..

Grotekerksbuurt 40
Dordrecht
Langwerpig smal HUIS met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen (XVII). Achtergevel aan de Voorstraathaven: roedenverdeling ..

Pand met brede lijstgevel, gedateerd in de verkropte kroonlijst 1715

Grotekerksbuurt 32
Dordrecht
PAND met brede lijstgevel, gedateerd in de verkropte kroonlijst 1715. Deur met bovenlicht en pilasteromlijsting, schuiframen stijl XVIII. S..

Pand met trapgevel met topconsole en verweerde gevelsteen

Grotekerksbuurt 25
Dordrecht
PAND met trapgevel (XVIII) met topconsole en verweerde gevelsteen. Schuiframen. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur e..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Grotekerksbuurt 30
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel XIX A. Huis met schilddak. Aan de Voorstraathaven gepleisterde lijstgevel. Gebouw van eenvoudige doch harmo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)