Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis met aan de voorzijde lijstgevel met pui. Voorgevel met hijsbalk in Dordrecht

Woonhuis

Grotekerksbuurt 34
3311CB Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Woonhuis met aan de voorzijde lijstgevel met pui. Voorgevel met hijsbalk

WOONHUIS (XVII) met aan de voorzijde lijstgevel met pui en ramen stijl XVIII. Aan de achterzijde puntgevel met vlechtingen en ramen in stijl ca. 1800. Voorgevel met hijsbalk. Gerestaureerd: 1962. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13402
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis met aan de voorzijde lijstgevel met pui. Voorgevel met hijsbalk in Dordrecht

Langgerekt smal huis met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen. Voorgevel beklampt. Goede pui. Gotische houtskelet

Grotekerksbuurt 36
Dordrecht
Langgerekt smal HUIS met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen (XVII). Voorgevel beklampt XIX B. Goede pui (XVIII B). Gotisc..

Pand met brede lijstgevel, gedateerd in de verkropte kroonlijst 1715

Grotekerksbuurt 32
Dordrecht
PAND met brede lijstgevel, gedateerd in de verkropte kroonlijst 1715. Deur met bovenlicht en pilasteromlijsting, schuiframen stijl XVIII. S..

Langwerpig smal huis met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen. Achtergevel aan de Voorstraathaven: roedenverdeling stijl. Voorgevel v ..

Grotekerksbuurt 40
Dordrecht
Langwerpig smal HUIS met aan de voor- en achterzijde puntgevel met vlechtingen (XVII). Achtergevel aan de Voorstraathaven: roedenverdeling ..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Grotekerksbuurt 30
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel XIX A. Huis met schilddak. Aan de Voorstraathaven gepleisterde lijstgevel. Gebouw van eenvoudige doch harmo..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Grotekerksbuurt 26
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel, XIX A. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)