Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grenzend aan de Groothoofdspoort (= Palingstraat). Aan de Palingstraat heeft het pand een gevel met verkropte lijst en in de verdieping schuiframen uit de bouwtijd in Dordrecht

Woonhuis

Groothoofd 2
3311AG Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Grenzend aan de Groothoofdspoort (= Palingstraat). Aan de Palingstraat heeft het pand een gevel met verkropte lijst en in de verdieping schuiframen uit de bouwtijd

Grenzend aan de Groothoofdspoort (= Palingstraat). Aan de Palingstraat heeft het PAND een gevel met verkropte lijst (XVIII d) en in de verdieping schuiframen uit de bouwtijd. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13379
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grenzend aan de Groothoofdspoort (= Palingstraat). Aan de Palingstraat heeft het pand een gevel met verkropte lijst en in de verdieping schuiframen uit de bouwtijd in Dordrecht

Groothoofdspoort

Boomstraat 39
Dordrecht
GROOTHOOFDSPOORT. Op de noordelijkste punt der oude stad gelegen poort uit ca. 1325, in de huidige vorm grotendeels uit 1618, gewijzigd in 1..

Hotel Bellevue

Boomstraat 37
Dordrecht
Inleiding Met de bouw van HOTEL Bellevue is begonnen in 1840. Het huidige aanzien van het in stedenbouwkundig opzicht zeer bijzonder gesitu..

Pand dat deel uitmaakt van de goede gevelwand: Wijnstraat 9-39

Wijnstraat 9
Dordrecht
PAND dat deel uitmaakt van de goede gevelwand: Wijnstraat 9-39. Gevel (XVIII d) met verkropte kroonlijst. Gebouw van eenvoudige doch harmo..

Pand met eenvoudige lijstgevel met empire ramen

Wijnstraat 13
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (midden XIX) met Empire ramen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waa..

Pand bestaande uit twee gedeelten, het linker met een schilddak

Groothoofd 3
Dordrecht
PAND bestaande uit twee gedeelten, het linker met een schilddak. Gepleisterde gevels (XIX A) met attieken. Aan de Palingstraat lijstgevel (..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)