Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel met stucversieringen in Dordrecht

Woonhuis

Groenmarkt 82
3311BE Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e/18e eeuw


Beschrijving van Pand met lijstgevel met stucversieringen

PAND met lijstgevel met stucversieringen (XIX c). Aan de Voorstraathaven gevel onder lijst XVII met muurankers. Oude kozijnen en Empire ramen. Schilddak. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13375
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel met stucversieringen in Dordrecht

Dubbel woonhuis achter lijstgevel van vier vensterassen

Groenmarkt 84
Dordrecht
Dubbel WOONHUIS achter lijstgevel van vier vensterassen, XIX b. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige w..

Bankgebouw met woning in 'Um 1800' stijl. Het gebouw staat in een gesloten straatwand van de Groenmarkt, met de achtergevel aan de Voorstraathaven

Groenmarkt 78
Dordrecht
Inleiding BANKGEBOUW met woning uit 1917 naar ontwerp uit 1916 van de Dordtse architect Carel Tenenti in 'Um 1800' stijl. Het gebouw staat ..

Pand met brede lijstgevel

Groenmarkt 88
Dordrecht
PAND met brede lijstgevel (XVIII b) met Lodewijk XIV consoles. Twee risalieten. Hardstenen plint en vensterdorpels. Fraai gebouw van algeme..

Pand met lijstgevel met verkropte lijst en geprofileerde vensterdorpels

Groenmarkt 74
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII B) met verkropte lijst en geprofileerde vensterdorpels. Aan de Voorstraathaven achtergevel XVIII. Kap verdwenen...

Hoekpad Visbrug. Late Dordtse trapgevel met gezakte vensters, waarin Empire schuiframen. Pand met schilddak, waarin dakvenster

Groenmarkt 72
Dordrecht
HOEKPAND Visbrug. Late Dordtse trapgevel (XVIII a) met gezakte vensters, waarin Empire schuiframen. Pand met schilddak, waarin dakvenster. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)