Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel met verkropte lijst en geprofileerde vensterdorpels in Dordrecht

Woonhuis

Groenmarkt 74
3311BE Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Pand met lijstgevel met verkropte lijst en geprofileerde vensterdorpels

PAND met lijstgevel (XVIII B) met verkropte lijst en geprofileerde vensterdorpels. Aan de Voorstraathaven achtergevel XVIII. Kap verdwenen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13374
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel met verkropte lijst en geprofileerde vensterdorpels in Dordrecht

Hoekpad Visbrug. Late Dordtse trapgevel met gezakte vensters, waarin Empire schuiframen. Pand met schilddak, waarin dakvenster

Groenmarkt 72
Dordrecht
HOEKPAND Visbrug. Late Dordtse trapgevel (XVIII a) met gezakte vensters, waarin Empire schuiframen. Pand met schilddak, waarin dakvenster. ..

Bankgebouw met woning in 'Um 1800' stijl. Het gebouw staat in een gesloten straatwand van de Groenmarkt, met de achtergevel aan de Voorstraathaven

Groenmarkt 78
Dordrecht
Inleiding BANKGEBOUW met woning uit 1917 naar ontwerp uit 1916 van de Dordtse architect Carel Tenenti in 'Um 1800' stijl. Het gebouw staat ..

Standbeeld gebroeders De Witt

Visstraat
Dordrecht
Inleiding In 1918 vervaardigd en in hetzelfde jaar op de Visbrug geplaatst HERINNERINGSMONUMENT ter nagedachtenis aan de gebroeders Johan e..

Dubbel woonhuis achter lijstgevel van vier vensterassen

Groenmarkt 84
Dordrecht
Dubbel WOONHUIS achter lijstgevel van vier vensterassen, XIX b. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige w..

De Gulden Os

Groenmarkt 153
Dordrecht
HUIS "De Gulden Os". Gotische natuurstenen trapgevel (XVI a) met traceringen boven de vensters. In de top nog de oorspronkelijke kruiskozijn..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)