Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met monumentale lijstgevel ter breedte van vier vensterassen, parterre en twee verdiepingen in Dordrecht

Woonhuis

Groenmarkt 73
3311BD Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met monumentale lijstgevel ter breedte van vier vensterassen, parterre en twee verdiepingen

PAND met monumentale lijstgevel ter breedte van vier vensterassen, parterre en twee verdiepingen. Middenrisaliet. Gevel XVIII d. In de risaliet naast elkaar deur- en vensteromlijsting met hoofdgestellen, waarin gesneden Lodewijk XVI guirlandes. Middenvenster verdieping met oren en guirlande in de omlijsting. Rijk gesneden kroonlijst met eierlijst. Stoep met nog een stoeppaal. Inwendig: gesneden tochtpui, Lodewijk XVI. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13344
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met monumentale lijstgevel ter breedte van vier vensterassen, parterre en twee verdiepingen in Dordrecht

Pand met gepleisterde natuurstenen pilastergevel van parterre en twee verdiepingen ter breedte van drie vensters

Groenmarkt 63
Dordrecht
PAND met gepleisterde natuurstenen pilastergevel (XVII B) van parterre en twee verdiepingen ter breedte van drie vensters. Tegen de parterre..

Pand met gepleisterde lijstgevel

Groenmarkt 44
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel XIX A, met Empire schuiframen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige w..

Gouden Sleutel (voormalig)

Groenmarkt 85
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII d) met onder de kroonlijst leeuwenmaskers en draperieen, Lodewijk XVI. Middenrisaliet. Fraai gebouw van algemeen..

Pand met lijstgevel

Groenmarkt 42
Dordrecht
PAND met lijstgevel met in de fraai gesneden kroonlijst het jaartal 1751. Twee gesneden consoles, Lodewijk XV. Geprofileerde hardstenen vens..

Pand met aan de voorstraathaven gevel onder lijst

Groenmarkt 50
Dordrecht
PAND met aan de Voorstraathaven gevel (XVII) onder lijst. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)