Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde natuurstenen pilastergevel van parterre en twee verdiepingen ter breedte van drie vensters in Dordrecht

Woonhuis

Groenmarkt 63
3311BD Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e/18e eeuw


Beschrijving van Pand met gepleisterde natuurstenen pilastergevel van parterre en twee verdiepingen ter breedte van drie vensters

PAND met gepleisterde natuurstenen pilastergevel (XVII B) van parterre en twee verdiepingen ter breedte van drie vensters. Tegen de parterre eenvoudige gebosseerde dorische, tegen de eerste verdieping jonische en tegen de tweede verdieping corintische pilasters. Omgekorniste kroonlijst (XVIII). Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13343
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde natuurstenen pilastergevel van parterre en twee verdiepingen ter breedte van drie vensters in Dordrecht

Pand met monumentale lijstgevel ter breedte van vier vensterassen, parterre en twee verdiepingen

Groenmarkt 73
Dordrecht
PAND met monumentale lijstgevel ter breedte van vier vensterassen, parterre en twee verdiepingen. Middenrisaliet. Gevel XVIII d. In de risal..

De Gulden Os / De Vergulde Os

Groenmarkt 39
Dordrecht
PAND met hardstenen lijstgevel, Lodewijk XVI. Parterre met twee verdiepingen, drie vensterassen. Onder de cordonband tussen parterre en eers..

Pand met lijstgevel

Groenmarkt 42
Dordrecht
PAND met lijstgevel met in de fraai gesneden kroonlijst het jaartal 1751. Twee gesneden consoles, Lodewijk XV. Geprofileerde hardstenen vens..

Pand met gepleisterde lijstgevel

Groenmarkt 44
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel XIX A, met Empire schuiframen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige w..

Pand met gewijzigde renaissance trapgevel met waterlijsten en sierankers

Groenmarkt 36
Dordrecht
PAND met gewijzigde renaissance trapgevel met waterlijsten en sierankers. Aan de Voorstraathaven puntgevel XVII. Fraai gebouw van algemeen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)