Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met brede lijstgevel van vier vensterassen, parterre met twee verdiepingen, middenrisaliet en hoekpilasters in Dordrecht

Woonhuis

Groenmarkt 21
3311BD Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met brede lijstgevel van vier vensterassen, parterre met twee verdiepingen, middenrisaliet en hoekpilasters

PAND met brede lijstgevel (XVIII b) van vier vensterassen, parterre met twee verdiepingen, middenrisaliet en hoekpilasters. Gepleisterd. In de risaliet raam- en deuromlijsting, Lodewijk XIV. Kroonlijst met gesneden consoles en schelpversiering in het midden. Hardstenen vensterdorpels, Empire schuiframen. Stoep met palen. Goed interieur: trap en zaal (Lodewijk XIV). Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13340
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met brede lijstgevel van vier vensterassen, parterre met twee verdiepingen, middenrisaliet en hoekpilasters in Dordrecht

Pand met eenvoudige lijstgevel

Groenmarkt 17
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel, XIX A. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met monumentale, bakstenen lijstgevel met zijpilasters

Groenmarkt 15
Dordrecht
PAND met monumentale, bakstenen lijstgevel met zijpilasters. Geprofileerde lijst tussen de parterre en de eerste verdieping. Strakke Lodewij..

Pand met lijstgevel met verkropte lijst

Groenmarkt 11
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII B) met verkropte lijst en Lodewijk XVI consoles. Hardstenen vensterdorpels. Fraai gebouw van eenvoudige doch har..

Pand met lijstgevel

Groenmarkt 16
Dordrecht
PAND met lijstgevel ca. 1800 met Empire ramen. Schilddak met dakvenster aan de achterzijde. Achtergevel XVII met rechte lijst. Fraai gebou..

Pand met lijstgeveltje

Groenmarkt 12
Dordrecht
PAND met lijstgeveltje XIX A. Aan de Voorstraathaven gevel XVII ?. Dak verdwenen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)