Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met monumentale, bakstenen lijstgevel met zijpilasters in Dordrecht

Woonhuis

Groenmarkt 15
3311BD Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Pand met monumentale, bakstenen lijstgevel met zijpilasters

PAND met monumentale, bakstenen lijstgevel met zijpilasters. Geprofileerde lijst tussen de parterre en de eerste verdieping. Strakke Lodewijk XVI decoratie van de ingangspartij. Schuiframen in stijl XVIII, aangebracht bij recente restauratie. Hardstenen plint; stoep met stoeppalen en kettingen. Het huis, dat een parterre en twee verdiepingen telt, is vijf vensterassen breed. Restanten van eertijds rijk interieur: gang met stuc, Lodewijk XVI; gedeeltelijk oude gesneden trapleuning. Vergaderzaal op de eerste verdieping: schouw, Lodewijk XVI en curieus stucplafond, imitatie Lodewijk XVI. Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13338
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met monumentale, bakstenen lijstgevel met zijpilasters in Dordrecht

Pand met eenvoudige lijstgevel

Groenmarkt 17
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel, XIX A. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met brede lijstgevel van vier vensterassen, parterre met twee verdiepingen, middenrisaliet en hoekpilasters

Groenmarkt 21
Dordrecht
PAND met brede lijstgevel (XVIII b) van vier vensterassen, parterre met twee verdiepingen, middenrisaliet en hoekpilasters. Gepleisterd. In ..

Pand met lijstgevel met verkropte lijst

Groenmarkt 11
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII B) met verkropte lijst en Lodewijk XVI consoles. Hardstenen vensterdorpels. Fraai gebouw van eenvoudige doch har..

Pand met lijstgeveltje

Groenmarkt 12
Dordrecht
PAND met lijstgeveltje XIX A. Aan de Voorstraathaven gevel XVII ?. Dak verdwenen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en v..

Pand met lijstgevel

Groenmarkt 16
Dordrecht
PAND met lijstgevel ca. 1800 met Empire ramen. Schilddak met dakvenster aan de achterzijde. Achtergevel XVII met rechte lijst. Fraai gebou..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)