Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met statige lijstgevel met verkropte kroonlijst met gesneden fries en consoles in Dordrecht

Woonhuis

Groenmarkt 3
3311BD Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1709 (jaartal)


Beschrijving van Pand met statige lijstgevel met verkropte kroonlijst met gesneden fries en consoles

PAND met statige lijstgevel met verkropte kroonlijst met gesneden fries, waarin jaartal 1709 en consoles. Parterre met drie verdiepingen. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. Zie tevens de overwegingen bij het Koninklijk besluit no 10 van 25 februari 1978 inzake de plaatsing op de vastgestelde lijst, waarin is bepaald dat van het pand alleen het verhoogde, ca. 5 meter diepe voorhuis zonder achterhuis, verbindingsvleugel en bijgebouw op de lijst wordt geplaatst, een en ander zoals op de tekening bij het besluit behorende is aangegeven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13335
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met statige lijstgevel met verkropte kroonlijst met gesneden fries en consoles in Dordrecht

Pand met gepleisterde lijstgevel van parterre en drie verdiepingen

Groenmarkt 5
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XVIII) van parterre en drie verdiepingen. Empire ramen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectu..

Pand met lijstgevel met empire schuiframen

Groenmarkt 4
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII B) met Empire schuiframen. Aan de Voorstraathaven afgeknotte trapgevel, XVII, met rode banden in het metselwerk ..

Hoekpand met lijstgevel, gepleisterd. Empire schuiframen

Tolbrug 1
Dordrecht
HOEKPAND Groenmarkt. Lijstgevel, gepleisterd (XVIII). Empire schuiframen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudhei..

Pand met lijstgevel met verkropte lijst

Groenmarkt 11
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII B) met verkropte lijst en Lodewijk XVI consoles. Hardstenen vensterdorpels. Fraai gebouw van eenvoudige doch har..

Pand met trapgevel van het Dordtse type, gepleisterd

Groenmarkt 6
Dordrecht
PAND met trapgevel van het Dordtse type, gepleisterd. Gedateerd 1681. Zolderraam met roedenverdeling stijl XVIII. Aan de Voorstraathaven ge..

Kaart & Routeplanner