Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Poortje met geblokte versiering van de omlijsting en sluitsteen met maskerconsole in Dordrecht

Overig

Gravenstraat 46
3311BC Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 17e eeuw


Beschrijving van Poortje met geblokte versiering van de omlijsting en sluitsteen met maskerconsole

POORTJE met geblokte versiering van de omlijsting en sluitsteen met maskerconsole (XVII A). Object van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13334
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Poortje met geblokte versiering van de omlijsting en sluitsteen met maskerconsole in Dordrecht

Sluit aan bij de zijgevel van Wijnstraat 155-157. Pand met gepleisterde lijstgevel van vier vensterassen; souterrain, parterre en verdieping. Empire r ..

Gravenstraat 27
Dordrecht
Sluit aan bij de zijgevel van Wijnstraat 155-157. PAND met gepleisterde lijstgevel van vier vensterassen; souterrain, parterre en verdieping..

Pand met rijzige lijstgevel

Gravenstraat 32
Dordrecht
PAND met rijzige lijstgevel (XVIII d). Empire ramen. Pui enigszins gewijzigd. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van ou..

Pand met lijstgevel

Gravenstraat 28
Dordrecht
PAND met lijstgevel, ca. 1800, met verkropte kroonlijst. Goede pui. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundi..

Pand met gepleisterde pilastergevel ter breedte van vier vensterassen

Gravenstraat 38
Dordrecht
PAND met gepleisterde pilastergevel (XVII d) ter breedte van vier vensterassen. Vier bakstenen pilasters met hardstenen basementen en natuur..

Pand met gepleisterd lijstgeveltje

Gravenstraat 46
Dordrecht
PAND met gepleisterd lijstgeveltje XIX. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner