Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde pilastergevel ter breedte van vier vensterassen in Dordrecht

Woonhuis

Gravenstraat 38
3311BC Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 17e eeuw


Beschrijving van Pand met gepleisterde pilastergevel ter breedte van vier vensterassen

PAND met gepleisterde pilastergevel (XVII d) ter breedte van vier vensterassen. Vier bakstenen pilasters met hardstenen basementen en natuurstenen Ionische kapitelen. De buitenste nog gaaf; de binnenste twee langs de parterre weggebroken. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13332
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde pilastergevel ter breedte van vier vensterassen in Dordrecht

Pand met gepleisterd lijstgeveltje

Gravenstraat 46
Dordrecht
PAND met gepleisterd lijstgeveltje XIX. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met lijstgevel

Gravenstraat 28
Dordrecht
PAND met lijstgevel, ca. 1800, met verkropte kroonlijst. Goede pui. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundi..

Pand met rijzige lijstgevel

Gravenstraat 32
Dordrecht
PAND met rijzige lijstgevel (XVIII d). Empire ramen. Pui enigszins gewijzigd. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van ou..

Pand met lijstgevel

Gravenstraat 12
Dordrecht
PAND met lijstgevel, gedateerd op banderolle 1709. Kroonlijst met consoles (Lodewijk XVI) en triglyphen en metopen. Deuromlijsting met pilas..

Sluit aan bij de zijgevel van Wijnstraat 155-157. Pand met gepleisterde lijstgevel van vier vensterassen; souterrain, parterre en verdieping. Empire r ..

Gravenstraat 27
Dordrecht
Sluit aan bij de zijgevel van Wijnstraat 155-157. PAND met gepleisterde lijstgevel van vier vensterassen; souterrain, parterre en verdieping..

Kaart & Routeplanner