Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gevel met verkropte kroonlijst, hardstenen plint, gecanneleerde deurpilasters en originele vensterdorpels in Dordrecht

Woonhuis

Gravenstraat 7
3311BC Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1712 (jaartal)


Beschrijving van Pand met gevel met verkropte kroonlijst, hardstenen plint, gecanneleerde deurpilasters en originele vensterdorpels

PAND met gevel met verkropte kroonlijst, hardstenen plint, gecanneleerde deurpilasters en originele vensterdorpels. Banderolle met jaartal 1712. In de hal ingebouwd staand horloge (Lodewijk XV). Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13326
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gevel met verkropte kroonlijst, hardstenen plint, gecanneleerde deurpilasters en originele vensterdorpels in Dordrecht

Pand met monumentale trapgevel met geprofileerde dekplaten en klauwstukken

Gravenstraat 5
Dordrecht
PAND met monumentale trapgevel met geprofileerde dekplaten en klauwstukken. Gedateerd in de klauwstukken 1671. Driehoekig fronton als bekron..

Pand met gepleisterde lijstgevel

Gravenstraat 10
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel (XVIII a). Deuromlijsting met verdiepte pilasters en bovenlicht. Gedateerd bij Overvoorde 1710. Gebouw van..

Pand met lijstgevel

Gravenstraat 1
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XIX A). In het schilddak een dakvenster. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waa..

Pand met lijstgevel

Gravenstraat 12
Dordrecht
PAND met lijstgevel, gedateerd op banderolle 1709. Kroonlijst met consoles (Lodewijk XVI) en triglyphen en metopen. Deuromlijsting met pilas..

Pand met gepleisterde pilastergevel ter breedte van vier vensterassen

Gravenstraat 38
Dordrecht
PAND met gepleisterde pilastergevel (XVII d) ter breedte van vier vensterassen. Vier bakstenen pilasters met hardstenen basementen en natuur..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)