Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Algemene Begraafplaats: smeedijzeren hek met hekpijlers in Dordrecht

Graf Begraafplaats

Dubbeldamseweg Zuid 183
3314JD Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1829


Beschrijving van Algemene Begraafplaats: smeedijzeren hek met hekpijlers

Inleiding Achter het hek DIENSTWONING van alleen begane grond met schilddak (1802). Omschrijving Woonhuis uit 1802 dat gebouwd werd bij het landgoed Blauwhuis. Gevel van IJsselsteen met rode strekken. Symmetrische voorgevel bekroond met eenvoudige gootlijst. Naast de woning een houten schuur en daarachter een in eenvoudig metselwerk opgetrokken hok die voor de bescherming van ondergeschikt belang zijn. Waardering DIENSTWONING van architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: - vanwege de eenvoudige doch harmonische architectuur; - vanwege de oudheidkundige waarde; - vanwege de situering aan de Dubbeldamseweg; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de begraafplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13321
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Algemene Begraafplaats: smeedijzeren hek met hekpijlers in Dordrecht

Begraafplaats Essenhof: begraafplaats

Dubbeldamseweg Zuid 183
Dordrecht
Inleiding HEULBRUG met HEK, toegang gevend tot de grafvelden, gelegen achter de dienstwoning. Omschrijving De brug is een opgemetselde bo..

Begraafplaats Essenhof: aula

Dubbeldamseweg Zuid 183
Dordrecht
Inleiding De in 1938-1939 gebouwde AULA op de Algemene Begraafplaats Essenhof, onderdeel van het complex van de algemene begraafplaats, is ..

Begraafplaats Essenhof: toegangspartij

Dubbeldamseweg Zuid 183
Dordrecht
Inleiding TOEGANGSPARTIJ van de gemeentelijke begraafplaats. Omschrijving Met hardstenen beklede en gebosseerde hekpijlers, bekroond doo..

Begraafplaats Essenhof: aanleg

Dubbeldamseweg Zuid 183
Dordrecht
Inleiding De AANLEG met padenstelsel, grafvelden en graftekens van het historische deel van de gemeentelijke begraafplaats Essenhof met b..

Israëlitische begraafplaats met bijbehorend metaheerhuisje en toegangshek

Nieuweweg 2
Dordrecht
Inleiding Israëlitische BEGRAAFPLAATS met bijbehorend METAHEERHUISJE en TOEGANGSHEK. Tussen 1869 en 1870 is deze joodse begraafplaats aa..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)