Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dolhuis in Dordrecht

Gebouw

Dolhuisstraat 57
3311VE Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1463 (oorsprong) 1671 (ingericht)


Beschrijving van Dolhuis

V.m. Dolhuis, oorspronkelijk Cellebroedersklooster. In oorsprong gotisch GEBOUW (1463) op de hoek van de Boogjes. Tot Dolhuis ingericht in 1671. Aan de oostzijde nog steunberen. Twee topgevels, bekroond door segmentvormige frontons met voluten en voorzien van zij-afdekstukken, daterend van de verbouwing bij de inrichting tot Dolhuis. In de oostgevel twee getoogde poortjes. Gebouw van algemeen belang wegens bijzondere oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13320
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dolhuis in Dordrecht

Pakhuis met schilddak, ongeveer loodrecht op de straat

Dolhuisstraat 55
Dordrecht
PAKHUIS, 18e of begin 19e eeuw, met schilddak, ongeveer loodrecht op de straat. In de tweede verdieping vijf getoogde vensters. Gebouw van ..

Dolhuys

Dolhuisstraat 53
Dordrecht
Breed PAKHUIS, 18e of begin 19e eeuw, met hoog schilddak. Twee getoogde poorten en in de eerste en tweede verdieping boogvensters. Gebouw v..

Pand met Dordts trapgeveltje ter breedte van een venster

Dolhuisstraat 6
Dordrecht
PAND met Dordts trapgeveltje (ca. 1700) ter breedte van een venster. Parterre en zolderverdieping. Gebouw van eenvoudige doch harmonische a..

Groot pakhuis ter breedte van vijf vensterassen. Parterre en twee verdiepingen. Oude kozijnen en luiken. Schilddak

Dolhuisstraat 2
Dordrecht
Groot PAKHUIS (XVII) ter breedte van vijf vensterassen. Parterre en twee verdiepingen. Oude kozijnen en luiken. Schilddak. Gebouw van eenvo..

Winkelwoonhuis

Voorstraat 424
Dordrecht
Inleiding WINKELWONING met een voorgevel die deels uit de negentiende eeuw en deels uit de vroege twintigste eeuw dateert, gebouwd voor een..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)