Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel in Dordrecht

Woonhuis

Boomstraat 25
3311TC Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1800


Beschrijving van Pand met lijstgevel

PAND met lijstgevel (ca. 1800). Deuromlijsting met gesneden fries en eenvoudig bovenlicht. Bovenvensters uit de bouwtijd van de gevel. Stoep, hardstenen plint. Belangrijk als afsluiting van de Wijnhaven. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13308
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel in Dordrecht

Pand met eenvoudige lijstgevel

Boomstraat 27
Dordrecht
PAND met eenvoudige lijstgevel (midden XIX). Hardstenen plint, stoep en stoephekken. Belangrijk als afsluiting van de Wijnhaven. Gebouw v..

Hotel Bellevue

Boomstraat 37
Dordrecht
Inleiding Met de bouw van HOTEL Bellevue is begonnen in 1840. Het huidige aanzien van het in stedenbouwkundig opzicht zeer bijzonder gesitu..

Hoekpand, gepleisterde gevel met verkropte kroonlijst

Voorstraat 25
Dordrecht
HOEKPAND Boomstraat. Gepleisterde gevel met verkropte kroonlijst (XVIII d). Zijgevel XVII. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architec..

Pand met renaissance trapgevel met geblokte jonische pilasters, vlechtwerk boven de vensters en sierankers

Voorstraat 17
Dordrecht
PAND met renaissance trapgevel (XVII a) met geblokte Jonische pilasters, vlechtwerk boven de vensters en sierankers. Top vernieuwd ca. 1900...

Grenzend aan de Groothoofdspoort (= Palingstraat). Aan de Palingstraat heeft het pand een gevel met verkropte lijst en in de verdieping schuiframen ui ..

Groothoofd 2
Dordrecht
Grenzend aan de Groothoofdspoort (= Palingstraat). Aan de Palingstraat heeft het PAND een gevel met verkropte lijst (XVIII d) en in de verdi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)