Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Graanbeurs in Dordrecht

Gebouw

Bomkade 11
3311JD Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1834 (inwendig)


Beschrijving van Graanbeurs

V.m. Graanbeurs. Neo-klassiek GEBOUW met dorische zuilenstelling, waarop het hoofdgestel met driehoekig fronton. In de gepleisterde imitatie-rusticagevel rondbogige doorgangen. Oorspronkelijk interieur met o.a. stucrelief in segmentvormig fronton. Inwendig gedateerd: 1834. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13306
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Graanbeurs in Dordrecht

Pand met lijstgevel met attiek

Bomkade 10
Dordrecht
PAND met lijstgevel met attiek (XIX c). Mooi metselwerk, getoogde vensters met stucomlijstingen en maskers. Stucconsoles onder de lijst. Sch..

Pand met lijstgevel

Bomkade 7
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII). Schilddak met moderne dakvensters. Ramen stijl XVIII; pui met schuiframen XIX a. Gebouw van eenvoudige doch ha..

Vredenburg

Bomkade 14
Dordrecht
Hoekpand Bomkade en Binnen- en Buiten Kalkhaven. Hoog PAKHUIS van begane grond en drie verdiepingen. Vensters met luiken. Gedateerd op bande..

Breed pakhuis, bestaande uit drie parallel lopende delen, elk onder een eigen dak

Bomkade 6A
Dordrecht
Breed PAKHUIS, bestaande uit drie parallel lopende delen, elk onder een eigen dak. De drie puntgevels aan de Bomkade (XVII B) zijn tot een ..

Pand met tot lijstgevel gewijzigde topgevel

Bomkade 5
Dordrecht
PAND met tot lijstgevel gewijzigde topgevel (XVII). bij pakhuis. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)