Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Breed pakhuis, bestaande uit drie parallel lopende delen, elk onder een eigen dak in Dordrecht

Woonhuis

Bomkade 6 A
3311JD Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste helft 17e eeuw


Beschrijving van Breed pakhuis, bestaande uit drie parallel lopende delen, elk onder een eigen dak

Breed PAKHUIS, bestaande uit drie parallel lopende delen, elk onder een eigen dak. De drie puntgevels aan de Bomkade (XVII B) zijn tot een lijstgevel met schuine zijkanten samengetrokken. Oorspronkelijke raamkozijnen met luiken en roedenverdeling XVIII. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13303
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Breed pakhuis, bestaande uit drie parallel lopende delen, elk onder een eigen dak in Dordrecht

Pand met tot lijstgevel gewijzigde topgevel

Bomkade 5
Dordrecht
PAND met tot lijstgevel gewijzigde topgevel (XVII). bij pakhuis. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige ..

Pand met empire lijstgevel

Bomkade 4
Dordrecht
PAND met Empire lijstgevel. Het middenvenster van de verdieping draagt een hoofdgestel op acanthusconsoles. Gesneden deuren (Lodewijk XVI), ..

Pand met lijstgevel met empire ramen

Bomkade 3
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XIX) met Empire ramen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met lijstgevel

Bomkade 7
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII). Schilddak met moderne dakvensters. Ramen stijl XVIII; pui met schuiframen XIX a. Gebouw van eenvoudige doch ha..

Pakhuis met in puntgevel met rollaag gewijzigde oorspronkelijke trapgevel

Grote Kalkstraat 7
Dordrecht
PAKHUIS met in puntgevel met rollaag gewijzigde oorspronkelijke trapgevel (XVII). Gave pui, oude kozijnen en luiken. Fraai gebouw van eenvo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)