Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis onder schilddak met lijstgevel, waarin hoge Empire ramen en geprofileerde vensterdorpels. In het souterrain poortje met jaartal in Dordrecht

Woonhuis

Bomkade 2
3311JD Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1763 (jaartal)


Beschrijving van Woonhuis onder schilddak met lijstgevel, waarin hoge Empire ramen en geprofileerde vensterdorpels. In het souterrain poortje met jaartal

WOONHUIS, onder schilddak met lijstgevel, waarin hoge Empire ramen en geprofileerde vensterdorpels. In het souterrain poortje met jaartal 1763. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13299
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis onder schilddak met lijstgevel, waarin hoge Empire ramen en geprofileerde vensterdorpels. In het souterrain poortje met jaartal in Dordrecht

Pand met schilddak en gevel met verkropte lijst

Bomkade 1
Dordrecht
PAND met schilddak en gevel met verkropte lijst. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met lijstgevel met empire ramen

Bomkade 3
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XIX) met Empire ramen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Pand met empire lijstgevel

Bomkade 4
Dordrecht
PAND met Empire lijstgevel. Het middenvenster van de verdieping draagt een hoofdgestel op acanthusconsoles. Gesneden deuren (Lodewijk XVI), ..

Pand met tot lijstgevel gewijzigde topgevel

Bomkade 5
Dordrecht
PAND met tot lijstgevel gewijzigde topgevel (XVII). bij pakhuis. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige ..

Breed pakhuis, bestaande uit drie parallel lopende delen, elk onder een eigen dak

Bomkade 6A
Dordrecht
Breed PAKHUIS, bestaande uit drie parallel lopende delen, elk onder een eigen dak. De drie puntgevels aan de Bomkade (XVII B) zijn tot een ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)