Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand op onregelmatige plattegrond. Het linker gedeelte draagt een zadeldak; het rechter is hoger opgetrokken en heeft een puntgevel in Dordrecht

Woonhuis

Binnen Walevest 106
3311AB Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Hoekpand op onregelmatige plattegrond. Het linker gedeelte draagt een zadeldak; het rechter is hoger opgetrokken en heeft een puntgevel

HOEKPAND Hoge Nieuwstraat. Pand op onregelmatige plattegrond. Het linker gedeelte draagt een zadeldak; het rechter is hoger opgetrokken en heeft een puntgevel. Deurtje en venster XVIII. Uitbouw hoek Hoge Nieuwstraat: venster met luik (XVIII). Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13294
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand op onregelmatige plattegrond. Het linker gedeelte draagt een zadeldak; het rechter is hoger opgetrokken en heeft een puntgevel in Dordrecht

Pand met tuitgevel met in de verdieping schuiframen

Hoge Nieuwstraat 229
Dordrecht
PAND met tuitgevel (XVIII) met in de verdieping schuiframen. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waar..

Pand met lijstgevel met gaaf bewaarde pui

Hoge Nieuwstraat 231
Dordrecht
PAND met lijstgevel (XVIII) met gaaf bewaarde pui. Zadeldak. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waar..

Pand met brede gepleisterde lijstgevel waarin boven schuiframen ca

Hoge Nieuwstraat 223
Dordrecht
PAND met brede gepleisterde lijstgevel waarin boven schuiframen ca. 1800. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudhei..

Hoekpand van parterre en twee verdiepingen met schilddak

Blauwpoortsplein 17
Dordrecht
HOEKPAND Nieuwe Haven. Huis (XVIII) van parterre en twee verdiepingen met schilddak. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en..

Pand met lijstgevel

Nieuwe Haven 52
Dordrecht
PAND met lijstgevel, gedateerd 1878. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde.

Kaart & Routeplanner