Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met lijstgevel met geprofileerde houten vensteromlijstingen en gesneden deur met bovenlicht in pilasteromlijsting in Dordrecht

Woonhuis

Binnen Kalkhaven 45
3311JC Dordrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Pand met lijstgevel met geprofileerde houten vensteromlijstingen en gesneden deur met bovenlicht in pilasteromlijsting

PAND met lijstgevel (XVIII) met geprofileerde houten vensteromlijstingen en gesneden deur (Lodewijk XV) met bovenlicht in pilasteromlijsting. Schilddak met twee dakvensters. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13290
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met lijstgevel met geprofileerde houten vensteromlijstingen en gesneden deur met bovenlicht in pilasteromlijsting in Dordrecht

Pand met gepleisterde lijstgevel onder een schilddak met nr. 37

Binnen Kalkhaven 39
Dordrecht
Gepleisterde lijstgevel, XIX A, voor PAND onder een schilddak met nr. 37. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudhei..

Pand met gepleisterde lijstgevel met consoles onder de kroonlijst

Binnen Kalkhaven 35
Dordrecht
PAND met gepleisterde lijstgevel met consoles (XIX c) onder de kroonlijst. Schilddak. In het souterrain schuiframen, ca. 1800; parterre en v..

Dubbele gietijzeren draaibrug

Binnen Kalkhaven
Dordrecht
Dubbele gietijzeren DRAAIBRUG (1890) over de toegang tot de Kalkhaven tussen Draai en Binnenkalkhaven. Gietijzeren brugleuningen. Op de bru..

Hotel Dordrecht

Achterhakkers 72
Dordrecht
Inleiding WOONHUIS gebouwd in 1898 in de toen gangbare Neo-Hollandse Renaissance stijl. Het met de voorgevel op de Kalkhaven gerichte heren..

Pand met gepleisterde voorgevel onder een schilddak met nr. 39

Binnen Kalkhaven 37
Dordrecht
Gepleisterde voorgevel, XIX A, voor PAND onder een schilddak met nr 39. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidk..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)