Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vierkante gepleisterde villa, de tamelijke strenge, spaarzaam in eclectische trant versierde gevels voorzien van middenrisalieten in Doorn

Woonhuis

Dorpsstraat 81
3941JL Doorn (gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Utrecht

Bouwjaar: 1860/1870


Beschrijving van Vierkante gepleisterde villa, de tamelijke strenge, spaarzaam in eclectische trant versierde gevels voorzien van middenrisalieten

Vierkante gepleisterde VILLA (1860/70), de tamelijke strenge, spaarzaam in eclectische trant versierde gevels voorzien van middenrisalieten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13265
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vierkante gepleisterde villa, de tamelijke strenge, spaarzaam in eclectische trant versierde gevels voorzien van middenrisalieten in Doorn

Grote gepleisterde villa waarvan de door lisenen geflankeerde middentravee op beganegrond en verdieping van inspringende loggia's is voorzien, waarbij ..

Dorpsstraat 77
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Grote gepleisterde VILLA (plm 1860/70) waarvan de door lisenen geflankeerde middentravee op beganegrond en verdieping van inspringende loggi..

Villa, gepleisterd, gedekt met gebroken zadeldak. De tamelijk gesloten gaaf bewaarde gevel voorzien van rondbogige deur- en vensterkozijnen op de bega ..

Dorpsstraat 75
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Door en gebroken zadeldak gedekte, gepleisterde VILLA (plm 1860/70) de tamelijk gesloten gaaf bewaarde gevel voorzien van rondbogige deur- e..

Huis Doorn: Poortgebouw

Langbroekerweg 2A
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
POORTGEBOUW. In 1921 gebouwd poortgebouw in een neo-stijl, geïnspireerd op de Hollandse renaissancestijl, ontworpen door de Amersfoortse ..

Huis Doorn: toegangshek bij poortgebouw

Langbroekerweg 2A
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
TOEGANGSHEK BIJ POORTGEBOUW. Smeedijzeren toegangshek aan de straatzijde (west) van het poortgebouw van huis Doorn. Het hek dateert vermoed..

Landgoed Schoonoord

Postweg 18
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
SCHOONOORD. Groot gepleisterd LANDHUIS (1862), aan voor- en achterzijde voorzien van naar voren springende zijvleugels, de wanden geleed en ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)