Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa, gepleisterd, gedekt met gebroken zadeldak. De tamelijk gesloten gaaf bewaarde gevel voorzien van rondbogige deur- en vensterkozijnen op de beganegrond en enige versiering in eclectische trant in Doorn

Woonhuis

Dorpsstraat 75
3941JL Doorn (gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Utrecht

Bouwjaar: ca. 1860/1870


Beschrijving van Villa, gepleisterd, gedekt met gebroken zadeldak. De tamelijk gesloten gaaf bewaarde gevel voorzien van rondbogige deur- en vensterkozijnen op de beganegrond en enige versiering in eclectische trant

Door en gebroken zadeldak gedekte, gepleisterde VILLA (plm 1860/70) de tamelijk gesloten gaaf bewaarde gevel voorzien van rondbogige deur- en vensterkozijnen op de beganegrond en enige versiering in eclectische trant. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13263
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa, gepleisterd, gedekt met gebroken zadeldak. De tamelijk gesloten gaaf bewaarde gevel voorzien van rondbogige deur- en vensterkozijnen op de beganegrond en enige versiering in eclectische trant in Doorn

Grote gepleisterde villa waarvan de door lisenen geflankeerde middentravee op beganegrond en verdieping van inspringende loggia's is voorzien, waarbij ..

Dorpsstraat 77
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Grote gepleisterde VILLA (plm 1860/70) waarvan de door lisenen geflankeerde middentravee op beganegrond en verdieping van inspringende loggi..

Vierkante gepleisterde villa, de tamelijke strenge, spaarzaam in eclectische trant versierde gevels voorzien van middenrisalieten

Dorpsstraat 81
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Vierkante gepleisterde VILLA (1860/70), de tamelijke strenge, spaarzaam in eclectische trant versierde gevels voorzien van middenrisalieten.

Huis Doorn: Poortgebouw

Langbroekerweg 2A
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
POORTGEBOUW. In 1921 gebouwd poortgebouw in een neo-stijl, geïnspireerd op de Hollandse renaissancestijl, ontworpen door de Amersfoortse ..

Huis Doorn: toegangshek bij poortgebouw

Langbroekerweg 2A
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
TOEGANGSHEK BIJ POORTGEBOUW. Smeedijzeren toegangshek aan de straatzijde (west) van het poortgebouw van huis Doorn. Het hek dateert vermoed..

Nederlands Hervormde Kerk, Maartenskerk

Kerkplein 2
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
NED.HERV.KERK: sobere bakstenen TOREN, romaans tufstenen schip waartegen aan de zuidzijde een nieuwe zijbeuk in 1924 is opgetrokken. Laatgot..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)