Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Laag klein landhuis met rieten dak gedekt, gepleisterd, ramen tot op de grond reikend. Dienstwoning van "Zonheuvel" in Doorn

Woonhuis

Amersfoortseweg 102 A
3941EP Doorn (gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Utrecht

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Laag klein landhuis met rieten dak gedekt, gepleisterd, ramen tot op de grond reikend. Dienstwoning van "Zonheuvel"

Laag klein LANDHUIS met rieten dak gedekt, gepleisterd, ramen tot op de grond reikend. Midden 19e eeuw. Dienstwoning van "Zonheuvel". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13261
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Laag klein landhuis met rieten dak gedekt, gepleisterd, ramen tot op de grond reikend. Dienstwoning van "Zonheuvel" in Doorn

Zonheuvel: poortgebouw op u-vormige plattegrond

Amersfoortseweg 96
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving complexonderdeel 2 Een evenwijdig langs de oprijlaan gelegen POORTGEBOUW op U-vormige plattegrond van één bouwlaag onder een..

Maarten Maartenshuis

Amersfoortseweg 98
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving complexonderdeel 1 Vrijstaand LANDHUIS in neorenaissance stijl van twee bouwlagen met souterrain op vrijwel rechthoekige platt..

Grafheuvel

-
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
TERREIN waarin een GRAFHEUVEL. Datering: Neolithicum en/of Bronstijd. Gebleken is, dat het archeologisch monument zodanig is gesitueerd dat ..

Huis te Maarn: tennisbaan

ter zijde van koetshuis
Maarn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving complexonderdeel 4 In het park van de buitenplaats Het huis te Maarn gelegen TENNISBAAN met TENNISHUISJE. De tennisbaan ligt l..

Huis te Maarn: dienstgebouw

Amersfoortseweg 4
Maarn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving complexonderdeel 2 Het DIENSTGEBOUW van de buitenplaats het Huis te Maarn werd in 1915 opgetrokken naar een ontwerp van archit..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)