Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kop-rompboerderij met onderkelderd voorhuis aan de rechterzijde met versierde bovenlichten boven de kelderramen en met schoorsteen in Scharsterbrug

Boerderij

Hollandiastraat 3
8517HC Scharsterbrug (gemeente Skarsterlân)
Friesland

Bouwjaar: 1868


Beschrijving van Kop-rompboerderij met onderkelderd voorhuis aan de rechterzijde met versierde bovenlichten boven de kelderramen en met schoorsteen

Vrij gave boerderij van het kop-romp-type met een schoorsteen en kop aan de rechterzijde. Voorhuis onderkelderd met versierde bovenlichten boven in de kelderramen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13249
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kop-rompboerderij met onderkelderd voorhuis aan de rechterzijde met versierde bovenlichten boven de kelderramen en met schoorsteen in Scharsterbrug

Skarrenmolen

Hollandiastraat 11
Scharsterbrug (Gemeente Skarsterlân)
Monnikmolen waarschijnlijk 18e eeuws aan de Scharsterrijn, poldermolen van de Polder Rijpkema.

Boschoord

Huisterheide 1
Sint Nicolaasga (Gemeente Skarsterlân)
Inleiding Enkellaags eclectische zomer- en wintervilla met souterrain, verhoogd middendeel en overdekt bordes. Boschoord werd in 1871 gebou..

Boschoord: tuinprieel

Huisterheide 1
Sint Nicolaasga (Gemeente Skarsterlân)
Omschrijving Pittoresk houten TUINPRIEEL uit 1871, met een ongelijke zeshoekige grondvorm, is aan drie zijden open op welke hoeken het dak ..

Klokkenstoel

Jetze Veldstraweg 81
Ouwster Nijega (Gemeente Skarsterlân)
Klokkestoel. Op een verhoogd door een gracht omgeven rond kerkhof staat een houten klokkestoel met gebogen overhuiving. Klokkestoel met klok..

Doniastate, kantoor in Engelse Landhuisstijl

De Rijlst 57
Sint Nicolaasga (Gemeente Skarsterlân)
Omschrijving Het KANTOOR uit 1938 is opgetrokken in de trant van de Engelse Landhuisstijl. Het omvat één bouwlaag met samengesteld dak en..

Kaart & Routeplanner