Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met woongedeelte onder hoog pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. Vensters met zesruits- en in de rechter zijgevel met 20-ruitsschuiframen en luiken. Stal onder met riet gedekt .. in Dongen

Boerderij

Vaartweg 6
5106ND Dongen
Noord Brabant

Bouwjaar: 1683


Beschrijving van Boerderij met woongedeelte onder hoog pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. Vensters met zesruits- en in de rechter zijgevel met 20-ruitsschuiframen en luiken. Stal onder met riet gedekt ..

Boerderij, blijkens jaartalankers in de voorgevel uit 1683. Woongedeelte onder hoog pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. Vensters met zesruits- en in de rechter zijgevel met 20-ruitsschuiframen en luiken. Stal onder met riet gedekt wolfdak. Bakhuis onder pannen zadeldak op het erf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13214
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met woongedeelte onder hoog pannen zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. Vensters met zesruits- en in de rechter zijgevel met 20-ruitsschuiframen en luiken. Stal onder met riet gedekt .. in Dongen

Langgerekte boerderij

Vaartweg 57
's Gravenmoer (Gemeente Dongen)
Inleiding. De langgerekte BOERDERIJ, in 1884 gebouwd in Ambachtelijk-Traditionele trant, ligt met de as loodrecht op de Vaartweg. Omschri..

Vrijstaande bakhuis met rechthoekige plattegrond ligt zuidelijk van de boerderij

Vaartweg 57
's Gravenmoer (Gemeente Dongen)
Inleiding. Het vrijstaande BAKHUIS met rechthoekige plattegrond ligt zuidelijk van de boerderij. De as van het bakhuis ligt eveneens loodr..

Boerderij met gedeeltelijk terugspringende voorgevel en met riet gedekt wolfdak. Vensters met zes- en twaalfruitsschuiframen, opkamer met vierruitsraa ..

Vaartweg 6
's Gravenmoer (Gemeente Dongen)
BOERDERIJ uit het begin van de 18e eeuw met gedeeltelijk terugspringende voorgevel en met riet gedekt wolfdak. Vensters met zes- en twaalfru..

Boerderij van het langgeveltype onder zadeldak met wolfeind aan de achterzijde, gedekt met pannen

Vaartweg 2
's Gravenmoer (Gemeente Dongen)
In oorsprong 18e eeuwse BOERDERIJ van het langgeveltype onder zadeldak met wolfeind aan de achterzijde, gedekt met pannen. Geveltoppen met ..

Voormalige Christelijk Gereformeerde Kerk, nu woonhuis

Waspikse Weg 5
's Gravenmoer (Gemeente Dongen)
Inleiding. Voormalige Christelijk Gereformeerde KERK in Neogotische stijl uit ca. 1900/1923, nu woonhuis. Op 30 november 1898 was de insti..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)