Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gevangenis van het Landdrostambt Zutphen in Doetinchem

Gebouw

Nieuwstad 76
7001AE Doetinchem
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Gevangenis van het Landdrostambt Zutphen

Gevangenis van het Landdrostambt Zutphen. Bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond (XVIII) onder schilddak. In het rechterdeel getraliede vensters in hardstenen omlijstingen en zandstenen deuromlijsting met bovenlicht en Gelders wapen. Het linker deel, verlicht door Empireramen, was als woning bedoeld. Hierin een eenvoudige deuromlijsting met verdiepte pilasters en hoofdgestel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13085
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gevangenis van het Landdrostambt Zutphen in Doetinchem

Voormalig postkantoor en directeurswoning

Burgemeester van Nispenstraat 2
Doetinchem
Inleiding Dit plastisch vormgegeven, voormalig POSTKANTOOR met DIRECTEURS-WONING uit 1920, is gelegen in het centrum van Doetinchem aan de ..

St. Catharinakerk

Simonsplein 25
Doetinchem
N.H.Kerk (St. Catharina). Grote driebeukige hallenkerk, na een brand in 1527 ontstaan uit een pseudobasilicaal schip uit de tweede helft van..

Huis met eenvoudige lijstgevel

Grutstraat 27
Doetinchem
Huis met eenvoudige lijstgevel uit het tweede kwart der 19e eeuw. De kroonlijst en het fries van het hoofdgestel der deuromlijsting vertonen..

Predik het Evangelie

Burgemeester van Nispenstraat 19
Doetinchem
Inleiding De KERK "PREDIK HET EVANGELIE" met aaneen gebouwde PASTORIE en een IJZEREN SIERHEK is gelegen aan de Burgemeester van Nispenstraa..

Driekoningenkapel

Gasthuissteeg 2
Doetinchem
Evangelisch Lutherse Kerk (Gasthuiskapel). Aardig laatgotisch zaalkerkje, bestaande uit twee travee├źn met een driezijdig gesloten koortje, ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)