Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand, waarvan de zijgevel met twee rijen korfboognissen en geprofileerd bakstenen waterlijsten bewaard is gebleven in Doesburg

Woonhuis

Veerpoortstraat 22
6981BN Doesburg
Gelderland

Bouwjaar: middeleeuwen


Beschrijving van Pand, waarvan de zijgevel met twee rijen korfboognissen en geprofileerd bakstenen waterlijsten bewaard is gebleven

Middeleeuws pand, waarvan de zijgevel met twee rijen korfboognissen en geprofileerd bakstenen waterlijsten bewaard is gebleven. Het oorspronkelijke zadeldak gewijzigd in een schilddak, toen in XIX A voor- en achtergevel gemoderniseerd werden. Voorgevel onder lijst met triglyphen en metopen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13072
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand, waarvan de zijgevel met twee rijen korfboognissen en geprofileerd bakstenen waterlijsten bewaard is gebleven in Doesburg

Pand onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel

Veerpoortstraat 24
Doesburg
Pand onder schilddak en met gepleisterde lijstgevel (XIX A). Aan de achterzijde een puntgevel met vlechtingen, ontlastingsbogen en muuranker..

Huis van parterre en verdieping met hoog zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen

Veerpoortstraat 20
Doesburg
Huis van parterre en verdieping met hoog zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen (XVI). Gepleisterde gevel onder rechte lijst. Gecannelee..

Langwerpig woonhuis onder schilddak

Veerpoortstraat 18
Doesburg
Langwerpig woonhuis onder schilddak. Alleen parterre. Gepleisterde voorgevel met deurpartij en bovenlicht alsmede ramen in Empire-vormen.

Gotisch huis

Veerpoortstraat 31
Doesburg
Gotisch huis met in de voorgevel, gepleisterd XIX A, vijf doorgaande geprofileerde korfboognissen. Zadeldak evenwijdig aan de straat. Twee d..

Pand achter lijstgevel

Veerpoortstraat 23
Doesburg
Pand achter lijstgevel (XVIIIb) met Lod. XVI-consoles en deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel. Gevel beklampt XIXc.

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)